איך להיות טבעונים בצורה בריאה?

מצד אחד רבים מדברים על חשיבות הטבעונות ועל כמה שבריא ומוסרי להיות טבעוניים, אך מצד שני אצל רבים קיים החשש הגדול שמעבר לטבעונות מחסיר מהגוף ויטמינים, מינרלים וחלבונים חשובים, ועל כן חשוב להבין כיצד ניתן להיות טבעונים ובו זמנית לשמור על הבריאות, כי ברור לכל שאולי מרק כתום או סלט קינואה זה טעים ונחמד, אך אם נתבסס רק על מנעד צר, מהר מאוד נגלה חסכים חשובים. אז איך עושים זאת נכון? באופן טעים ומוקפד – להלן כמה המלצות:

אזהרת מסע

ראשית נבהיר שתזונה טבעונית צריכה להיות מושתתת על מוצרים טבעיים, קרי פירות, ירקות, זרעים, אגוזים, קטניות ודגנים מלאים, כאשר אין לכלול בתפריט היומי מזון מעובד, קרי פחמימות ריקות, וזאת כי למרות שהוא עונה על ההגדרה, הוא אינו תורם לגוף מצבורים חשובים. מה יקרה אם לא תקפידו לאכול כמה שיותר מוצרים טבעיים וטריים? ובכן הגוף ייצא מאיפוס ומגוון חסכים יובילו לתופעות לא נעימות – קרי נשירת שיער מוגברת. מכאן שאם מבקשים להיות טבעוניים אך בו זמנית חוששים, טוב להכיר מגוון תוספים בריאותיים, קרי ויטמינים שמספקים לשערה את סך התנאים הרצויים. מידע נוסף תוכלו למצוא במגזין הבא.

חמישה צבעים:

ירקות ופירות מהווים מצבור מדהים של כל מה שאנו זקוקים לו, כולל מינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים. עם זאת, הקושי הגדול ביותר הוא לשים לב שאוכלים מכל הקבוצות הרצויות, ופה נציין שיותר קל לשים לב שאוכלים מכל קבוצת צבע. להלן 6 קבוצות צבע של פירות וירקות: קבוצה ירוקה, אדומה, סגולה, לבנה, אדומה וכתומה. שנרחיב? ובכן הקבוצה הירוקה מכילה שלל עלים – למשל עלי מנגולד, כוסברה, תרד, חסה, רוקט וכדומה, לצד שלל ירקות – למשל קישוא, ברוקולי, כרוב, ארטישוק וכדומה. הקבוצה האדומה כוללת עגבנייה, פלפל, תותים וכדומה. הקבוצה הסגולה כוללת חציל, בצל, כרוב סגול וכדומה. הקבוצה הלבנה כוללת ארטישוק, שום, בצל, ליצ'י וכדומה והקבוצה הכתומה כוללת פלפל כתום, דלורית, מנגו וכדומה.

איך תהיו טבעונים בצורה בריאה

דגנים מלאים קטניות ואגוזים

דגנים מלאים מאוד חשובים. הם שומרים על איזון של רמת הסוכר בדם ומכילים שלל מינרלים וויטמינים חשובים. מכאן שמומלץ ביותר לאכול שיבולת שועל, חיטה מלאה, אורז מלא, שיפון וכדומה. בנוסף, חשוב להרבות באכילה של קטניות, וזאת כי הן מספקות חלבון מלא, מעניקות תחושת שובע ומחזקות את הגוף. מה עוד מומלץ להכניס לתזונה היומית? אגוזים, שקדים, זרעים וגרעינים. אלו מסייעים לשמור על הלב וכלי הדם, שומרים על רמת סוכר מאוזנת, תומכים בתפקוד המוח ושומרים על מערכת העצבים.

בישול ביתי

לבסוף נציין שאם מבקשים להפיק את המרב מכל אותם ירקות, קטניות ודגנים, מוטב להכין כמה שיותר אוכל ביתי ולהימנע ממזון מעובד. אם רק תפעילו מעט יצירתיות ותתחילו להכיר מתכונים, תגלו עד כמה מדובר במטבח פורה, איכותי ומעורר תיאבון – לבריאות!

גלילה לראש העמוד