בימי החורף הקרים אין כמו פשטידה מלאת טעמים אותה ניתן לנשנש ביום עבודה, או בערב מול הטלוויזיה עם תוספת של סלט ירקות טרי ליד.
כיום, אפשר להכין פשטידה טבעונית קלה או פשטידת ברוקולי ללא גבינה שתתאים לאלה מאתנו שבחרו בטבעונות כדרך חיים, תוך שהברוקולי מכיל מגוון רחב של סגולות רפואיות עליהן נדבר בהמשך.
אז כיצד מכינים פשטידה טבעונית? ברוקולי טעים ובריא היא הדרך ללכת עד בריאות עד הסוף!
רגע לפני המתכון – קצת אודות סגולותיו של הברוקולי
לפי שאתם מרתיחים, מטגנים, מערבלים ויוצקים, חשוב שתכירו את הסגולות של הירק הנפלא והטעים הזה: ברוקולי!
ברוקולי שייך למשפחת המצליבים והוא דומה לירקות אחרים בטעמו ומרקמו, כמו: כרובית כרוב, כרוב ניצנים ושאר ירקות. ירקות אלה כמו גם הברוקולי, מכילים ריכוז גבוה של ויטמינים, מינראליים ונוגדי חמצון.
חשוב לדעת כי אם תבחרו להכין פשטידת ברוקולי ללא ביצים תוכלו ליהנות מירק שיוריד את הכולסטרול בגופכם, ינקה רעלים, ובמידה ותכינו פשטידת תרד וברוקולי – תוכלו לזכות בארוחה דיאטטית נהדרת שתגביר את קצב שריפת השומנים בגוף.
מלבד זאת, ברוקולי משתלב נהדר גם כירק מרכזי בהכנת פשטידת ברוקולי ופטריות פרווה, או הכנת פשטידת ברוקולי עם מגוון תוספות. במידה ויש לכם את המצרכים הבסיסיים להכנת התערובת לפשטידה, תוכלו להוסיף לברוקולי כל ירק או מצרך שתרצו!
מתכון לפשטידה טבעונית
כעת לאחר שהכרנו את הירק ואת התועלות שבו, נעבור להכנת פשטידה טבעונית קלה!
מצרכים להכנת הפשטידה:
1 בצל קצוץ.
1 חבילת טופו (במידה ותרצו להכין פשטידת טופו).
1 כוס מלאת אגוזי קשיו שהושרו במים 4 שעות.
2 כפיות מלח.
1 כוס שקדים או אורז נקי ללא תבלינים.
1/2 כוס קמח כוסמין.
1 ברוקולי גדול מאודה חתוך לפרחים.
אופן ההכנה:
את אגוזי הקשיו טוחנים במעבד מזון עד קבלת מרקם חלק. מוסיפים לקשיו: מלח, אורז, כוס קמח קוסמין ואת הטופו לקבלת בצק איכותי שישמש מעין תחתית מוצקה עבור פאי ברוקולי, למרות שמדובר במרקם של פשטידה.
את הברוקולי שאידיתם לפחות 5 דקות שלמות, שופכים אל התערובת שעיבדתם עם כלל החומרים במעמד המזון, מערבבים ויוצקים הכל יחד לתבנית אפייה משומנת. אופים במשך 45 דקות עד השחמה וייצוב. הנה לכם פשטידת ברוקולי בלי גבינה, טבעונית טעימה וחשוב מכל – סופר בריאה!