דפי אורז ממולאים: מגוון רעיונות לארוחה הטבעונית המושלמת!

דפי אורז הם אותם דפי דקיקים שניתן למצוא בכל סופר מרקט או חנות למוצרים מהמזרח הרחוק, תוך שדפים אלה מהווים פתרון מושלם עבור טבעוניים שרוצים לגוון את העולם הקולינארי שלהם עם משהו קטן וטוב.

הדפים הם בעצם ניירות דקיקים עשויי קמח אורז – מה שיוצר נייר גמיש ומדהים בו אפשר להשתמש ליצירת רולים ממולאים טבעוניים המתאימים כמתאבן או כמנת ביס כיפית שניתן להכין לערבים ואירועים מיוחדים.

חשוב לדעת כי נייר האורז חסר טעם, כאשר טעמו תלוי במילוי שמוכנס לתוכו, כמו גם ברוטב שילווה את הנייר. לכן יש להצטייד גם ברוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק או כל משרה שאתם אוהבים לטבול בו מאכלים מהמזרח הרחוק כמו סושי, אגרול ודומיו.

מלבד הטעם הטוב והייחודי שנוצר בהכנת דפי אורז ממולאים, ישנו יתרון נוסף בהכנת הממולאים וזאת המראה המקסים והצבעוני שנוצר לאחר ההכנה של מעין כיסון מוארך ושקוף בו ירקות צבעוניים או כל מילוי שמשווה לצלחת לוק מיוחד ומושך.

דפי אורז ממולאים

אז אילו רעיונות ישנם לדפי אורז ממולאים? הנה כמה מתכונים כיפים וקלים להכנה:

דפי אורז ממולאים בירקות טריים

לפני שנפרט את מרכיבי המנה, חשוב לדעת כי להכנת דפי אורז עצמם, יש למלא קערה עם מים חמימים בה נטבול את דפי האורז על מנת שהם יהיו רכים וגמישים. את העלים טובלים כשלוש דקות במים ומוציאים בכל פעם שממלאים בירקות, תוך הנחת העלים אחד אחד על מגבת יבשה.

 

להכנת העלים, אין צורך להרתיחם וחשוב מאד לבדוק בכל חבילת עלים שתרכשו, את הוראות ההכנה ולעקוב אחריהן. בכל מקרה, לא מדובר בתהליך מסובך.

 

מילוי דפי אורז בירקות

 

כעת למילוי: חותכים מגוון ירקות שאוהבים תוך שניתן לבחור בגזר חתוך דק, מלפפון חתוך למקלות, פלפל גמבה בכל הצבעים חתוך לגפרורים דקים, קולרבי חתוך דק, פטריות שמפיון טריות או פטריות שיטאקי חתוכות, תוך הוספת עשבי תיבול כמו עלי כוסברה, רוקט, בצל ירוק ועוד.

 

אופן ההכנה

 

את עלי האורז שטבלתם במים מניחים על מגבת לאחר שהעלים הפכו שקופים ורכים. את הדף שממלאים, פורסים בעדינות על המגבת כך שיהיה מתוח ומוכן למסת הירקות.

כעת לוקחים ערימת ירקות ביחס מתאים לגלגול עלי האורז על הירקות מבלי שהעלה יקרוס מעומס, תוך קיפול הפאה התחתונה מעלה וקיפול הצדדים של העלה ולבסוף גלגול וסגירה הרמטית. ההיגיון כבר ינחה אתכם בגלגול נכון.

ממשיכים לגלגל את כמות הרולים שתרצו להגיש תוך הנחת העלים על צלחת עם מעט עלי רוקט או חסה לקישוט. הוסיפו רטבים בצד כגון סויה, רוטב צ'ילי מתוק, רוטב לימון סחוט עם סויה ושמן זית ועוד.

דפי אורז ממולאים בבטטה

מי שאוהב את הירק הטעים והמתוק הזה, יוכל להכין דפי אורז ממולאים בבטטה. בכל הנוגע להכנת עלים ייחודיים כמו דפי אורז ממולאים, אהרוני הינו אחד השפים שעוסקים רבות בנושא, לכן מומלץ לראות סרטוני הדרכה שלו המסייעים להבין כיצד מגלגלים את עלי האורז וכיצד מכינים מילוי.

מי שירצה להכין דפי אורז ממולאים ללא צפייה בסרטון, יוכל כמובן לשים לב לאופן ההכנה שעל חבילת העלים, תוך התנסות ושיפור הטכניקה עם הזמן.

וכעת למרכיבים:

3 בטטות בינוניות.

2 בצלים.

כף בוטנים קלויים.

2 בצלים ירוקים.

קורט מלח.

רוטב סויה.

אופן ההכנה

אופים את הבטטות בתנור עד לקבלת בטטות רכות וטובות ולאחר מכן מועכים את הבטטות לפירה חלק. את הבטטות שמים בקערה גדולה ומוסיפים בצל קצוץ דק, 2 כפיות רוטב סויה, בוטנים ומלח.

כעת מניחים כל עלה אורז על מגבת, מניחים כף של מילוי על כל עלה, מגלגלים סוגרים ומגישים עם רוטב סויה או כל רוטב אחר ליד. רוטב לדפי אורז ממולאים אפשר להכין לבד בערבוב כפית שמן זית, כפית רוטב סויה, כפית רוטב צ'ילי מתוק, לימון ומלח. בכך תוכלו לקבל רוטב במרקם קליל וטוב.

דים סאם

דים סאם עם ירקות

אוהבי הדים סאם ישמחו לדעת כי באמצעות דפי אורז ממולאים אפשר ליהנות מהכופתאות המגניבות האלה ולהכין דים סאם בכיף, ובקלות!

מרכיבים לדים סאם מעלי אורז:

2 כפות רוטב סויה.

1 כפית שמן שומשום.

צרור עלי תרד מאודים חתוכים לרצועות.

סלק מאודה חתוך לרצועות דקות (אפשר לרכוש סלק בוואקום ובכך לחסוך זמן רב).

כפית דבש.

חצי כפית לימון.

אופן ההכנה

שמים בקערה את הירקות, את שמן השומשום, רוטב סויה, לימון וכפית דבש. מערבבים וממלאים בדפי האורז שנטבלו במים מראש. כדי להוסיף יופי למנה: אפשר להכין גבעולי עירית ולקשור את העלים ממש כמו חבילה. בכך תתקבל מנת "פינגר פוד" נאה המתאימה לכל אירוע וארוחה. מגישים עם רוטב צ'ילי מתוק.

לסיכום, עלי אורז או דפי אורז אפויים, ממולאים, מגולגלים ובכל ורסיה בשילוב ירקות ועשבי תיבול – יאפשרו מנת ביס כיפית במיוחד שיכולה להוות מסמר הערב בכל אירוע קולינארי! וזאת באמצעות הגשת מנות קטנות, מושלמות וייחודיות.

השארת תגובה