חורף חם: מרק מינסטרונה טבעוני

בימי החורף כיף להתפנק עם מרק טוב המכיל מגוון רחב של ירקות הנחשבים מעולים עבורנו, כאשר חלק מהירקות שישנם במרק מינסטרונה, כמו: עגבניות, בצל, בטטה, סלרי ועוד – מלאים בנוגדי חמצון וויטמינים שהגוף שלנו דורש על מנת שיתחסן ויתחזק.

הטוויסט במרק מינסטרונה, אשר מבדיל אותו ממרק ירקות רגיל, הינו הניחוח האיטלקי שלו כאשר המרק המגיע במקור מאיטליה, והוא כולל אטריות או אורז ריזוטו אשר מעשיר את המנה, תוך שבאיטליה מרק מינסטרונה טבעוני משמש כמנת ביניים כיפית וחורפית.

 

הסוד של מרק כזה הינו שילוב של הרבה ירקות ועשבי תיבול קצוצים דק דק עם אטריות טובות וקלאסיות, ממש כמו האטריות הקלאסיות והפשוטות ביותר שנועדו למרק עוף.

בנוסף, מומלץ להוסיף למרק שעועית לבנה מבושלת (אפשר לקנות שקית של שעועית מבושלת קפואה בכל סופר) – מה שיקנה למרק את הייחודיות שלו.

מרק מינסטרונה טבעוני

אז כיצד אפשר להכין מרק מינסטרונה פשוט אך טוב ומנחם? הנה המרכיבים עבור מרק מינסטרונה מהיר: 

1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות.

2 עגבניות חתוכות קטן.

3 שיני שום קצוצות או כתושות.

2 גזרים חתוכים לקוביות.

תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות.

קישוא חתוך לקוביות.

2 גבעולי סלרי קצוצים.

כוס אטריות למרק.

כוס שעועית לבנה מבושלת.

2 כפות רסק עגבניות.

אופן הכנת מרק מינסטרונה מעולה!

שמים שתי כפות שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את העגבניות, את השום, מטגנים 3 דקות ומוסיפים את הרסק. לאחר מכן מוסיפים את שאר הירקות והמרכיבים, מוזגים מעל 8 כוסות מים ומערבבים.

מתבלים עם כפית סילאן, מלח, כורכום, כפית אבקת מרק עוף והרבה פלפל שחור, מביאים לרתיחה, מבשלים עוד שעה על אש קטנה ומגישים ואוכלים בכיף!

ניתן גם להכין מרק מינסטרונה ושומר שמקנה טעם נפלא למרק ובכך ליהנות ממנת מרק מינסטרונה מעולה, שניתן לאכול בכיף בימי החורף הקרירים!

 

קראו גם: דפי אורז ממולאים: מגוון רעיונות לארוחה הטבעונית המושלמת!

גלילה לראש העמוד