טופו הפך למרכיב מושלם עבור צמחונים וטבעונים אשר מחפשים את "ליטרת הבשר" שלהם במקום אחר שאינו בעלי חיים, תוך שטופו מכיל חומרים ומרכיבים בריאים שהופכים אלמנט משלים לחוסרי הברזל והעדר הבשר שנותרים בגופם של טבעונים.
אחד המתוכנים האהובים בקרב טבעוניים הינו: טופו בתנור, תוך שחומר גלם זה מקבל וסופח איליו כל טעם שנרצה מהחמוץ/מתוק עד המלוח והמריר.
אבל מה צריך לדעת על טופו?
מי שרק עכשיו נתקל במושג "טופו" – חשוב שיכיר אותו ואת מאפייניו, כאשר מדובר במאכל המיוצר בסין, שעבר תהליך גיבון ולכן הטופו נראה ממש כמו גוש גבינה מלוחה עסיסית.
טופו חלבון והמרכיבים הבריאים שלו, הם מה שגורם לרבים לבחור במוצר זה, כאשר טופו מרכז בתוכו מגוון מרכיבים משביעים וטובים שאינם מבעלי חיים, בעוד שסויה נחשב למרכיב חיוני וטוב לחיזוק מערכות הגוף והוא מעולה עבור טבעוניים או אנשים שרוצים לגוון מידי פעם בפעם בתזונה שלהם.
טופו מכיל חלבון מלא, הוא דל קלוריות, ללא כולסטרול ונחשב מעולה כתחליף חלב עשיר בוויטמינים ומינרליים. כיום ישנם שילובים שונים של תבשלי טופו שחלקם מוקפצים ברוטב, טופו מוגש גם ליד אטריות או אורז וניתן לשלב אותו במרק.
בנוסף תוכלו למצוא עבור שניצל טופו מתכון נפלא בו פשוט מטגנים פרוסות טופו ומגישים על סלט או על אורז, כמו שישנם מתכונים בטוסטר אובן שיפתיעו אתכם בקלות שלהם ויאפשרו לכם להכין מנה טעימה גם במשרד.
כיצד בוחרים טופו?
כיום בכל מרכול, חנות סינית או סופר מרקט, מחזיקים מקרר בו מאכלים לטבעוניים כמו גם טופו. בארץ כמעט כל הסוגים מובאים מסין, אך יש לשים לב לתאריך התפוגה של המוצר ולבחור במוצר איכותי. אם תבחרו לקנות את המצרכים בחנות למוצרים מסין – תוכלו להבין על ידי המומחים איך מבשלים טופו ובכך לקבל טיפים ועצות נהדרות!
בנוסף, כאשר אתם מחפשים טופו לאפייה, תוכלו להשתמש בחבילה רגילה ממש כזאת שנראית כמו קוביית גבינה לבנה, אך למעשה מדובר בטופו. ועכשיו להכנת טופו בתנור ולקבלת מתכון טופו במרינדה משביע וטוב!
מתכון טופו בתנור – אופן ההכנה והמרכיבים:
בראשית מכינים משרה לטופו עם המרכיבים הבאים:
- 2 אריזות טופו במשקל של 600 גרם כל אחת.
- 2 כפיות רוטב סויה דל נתרן.
- 2 כפיות רוטב טריאקי.
- 1 כף סילאן.
- 2 שיני שום כתוש.
- 2 כפות שמן קנולה.
אופן ההכנה
את הטופו פורסים לקוביות של סנטימטר מכל כיוון ומכניסים אל מרכיבי מרינדה. כדי להכין מרינדה, מכינים משרה לטופו (לפי ההוראות מעלה), בו מניחים את קוביות הטופו ל 24 שעות במקרר תוך ערבוב מידי פעם.
לאחר 24 שעות מעבירים את הטופו החתוך לתבנית אפיה שמתאימה לעוגה, באפייה בחום של 200 מעלות למשך 10 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, אוכלים בתאווה או משלבים עם אורז או אטריות אורז!
את הטופו האפוי תוכלו לאכול כחטיף כיפי או כארוחה שלמה במידה ותשלבו אותו עם ירקות מאודים, אטריות אורז או אורז לבן, כפי שציינו, ובכך תוכלו לשמור על חיים טובים, בריאים ומתחשבים!