קוסקוס הוא אחד המאכלים האהובים והפופולאריים בקרב לא מעט משפחות, בין אם מדובר בקוסקוס שמכינים לקראת שבת ובין אם מדובר בארוחת צהריים לאמצע השבוע. ישנם בתים שבהם הקוסקוס הוא רק התוספת, יש בתים בהם הקוסקוס הנו המנה העיקרית ואף יש בתים בהם הקוסקוס הוא הקינוח. הפעם נציג כיצד קוסקוס טבעוני מעשיר כל ארוחה! נפתח לכם התיאבון? הכירו תבשיל קוסקוס עם מתכון מנצח:
מצרכים:
לקוסקוס עצמו:
- 1 ק"ג סולת
- 1 כוס שמן
- 1 כפית מלח
למרק ירקות:
- כוס גרגירי חומוס
- 3 גזרים
- 2 בצלים
- 500 גרם דלעת
- 3 תפוחי אדמה
- 3 קישואים
- 2 מקלות סלרי
- כוס ציר עוף
- כפית מלח
- כף שמן
- חצי כפית כורכום
- חצי כפית מלח שחור
*כל הירקות חתוכים גס.
שלב אחר שלב – הכנת קוסקוס ביתי
מכאן נעבור לאופי ההכנה. במשך הלילה יש להשרות את החומוס במים ולעבור להכנת הקוסקוס. כיצד? עברו על השלבים הבאים:
- מערבבים היטב את הקוסקוס עם הסולת תוך שימוש בקצות האצבעות – המטרה שהסולת תספוג כמה שיותר שמן.
- במהלך הערבוב יוצקים 2 כוסות מים ורק כאשר מקבלים מראה של פירורים ניתן לחדול מהערבוב. החלק השני מצריך למזוג ליטר מים רותחים לסיר אידוי, להניח את הסולת בחלק העליון, לכסות ולחכות כחצי שעה.
- לאחר מכן לוקחים קערה גדולה, מעבירים לתוכה את הסולת, יוצקים בהדרגה 3 כוסות מים ושוב מפוררים באמצעות קצות האצבעות.
- עתה מרתיחים מחדש את המים ומניחים את הקוסקוס להתאדות במשך כחצי שעה נוספת.
- מעבירים מחדש את הקוסקוס לקערה, שוב יוצקים מים (הפעם רק 2 כוסות), מניחים לקוסקוס להתקרר ועוברים לשלב הסופי – מנפים באמצעות נפה גסה.
הכנת המרק
תבשיל ירקות לקוסקוס עשוי לקבל אינספור ורסיות. פה נבחר בפשוטה ובטעימה מכולן – הכירו מרק טבעוני לקוסקוס שישאיר טעם של עוד.
- השלב החשוב ביותר בהכנת המרק הוא לרכך כיאות את החומוס. עשו זאת באמצעות ליטר מים וחצי שעה על להבה בינונית.
- לאחר מכן מוסיפים את הבצל ותפוח האדמה, לצד השמן וציר העוף ומבשלים כחצי שעה נוספת.
- כאשר הם מתרככים, מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עד שגם הדלעת מתרככת (בערך כרבע שעה).
- עוצרים לתבל, מבשלים כ5 דקות נוספות וסוגרים את האש.
נגיעה אחרונה
זה הבסיס של מרק קוסקוס טבעוני, אך קחו בחשבון שזהו בסיס נהדר עבור מגוון תבשילים נוספים, קרי תבשיל דלעת וחומוס, תבשיל דלעת וקישואים, תבשיל קוסקוס עם ירקות וכדומה. זכרו שהחוכמה היא ליצור קוסקוס איכותי, לא לדלג בין השלבים, לעצור לטעום, לתבל עם הלב וכמובן להזמין כמה שיותר אורחים, כי מרק שכזה לא אוכלים לבד!