סלט אטריות אורז אסייתי

מכירים את הרגע הזה שבו אתם יושבים במסעדה אסייתית ואתם מקבלים כמנה ראשונה או עיקרית סלט פיקנטי ומרענן עשוי אטריות אורז, אותו אתם ממש חייבים לנסות לשחזר בבית?!

סלט אטריות אורז אסייתי קר או חם, סלט אטריות אורז עם ירקות, סלט כרוב עם אטריות ועוד – כולן מנות טעימות ונפלאות שרבים מאתנו מגלים ברגעים נדירים במסעדות טובות. בשל כך כדאי שנדע להכין את המנות האלה לעצמנו במהירות, וזאת בכל פעם שנרצה להתפנק ולאכול בריא.

סלט אטריות אורז אסייתי

טבעוניים התפקדו!

לפני שנסביר אודות הסלט והיתרונות שלו, חשוב לדעת כי אם אתם חלק מאותם טבעוניים אמיצים שלקחו החלטה לאכול פחות מוצרים שמשעבדים את הטבע וגם את הגוף לתעשיית המזון – סלט סיני קר, כמו זה שניתן למצוא רק במסעדות טובות: יכול להיות עבורכם פתרון נהדר! בעיקר אם תדעו להכינו בכמה דקות קצרות!

מלבד זאת, סלט אטריות אורז יאפשר לכם מילוי הקיבה והרגשת שובע שחסרה להמון טבעוניים, בעוד שמי שאינו טבעוני – יוכל להכין סלט כרוב עם נודלס, ובכך לקבל את הפחמימות והחלבונים שאנו כה מחפשים בזמן האכילה.

איך בוחרים את האטריות לסלט?

כדי להכין את הסלט, חשוב להבין כי המרכיב העיקרי בו הינו אטריות אורז תוך שבכל סופר מרקט שמכבד את עצמו תוכלו למצוא אטריות כאלה. אם תרצו לגוון עם אטריות אורז רחבות, או עם אטריות אורז שחורות: תוכלו לגשת אל חנויות לאוכל אסייתי, שם גם תמצאו אטריות אורז מיוחדות וגם תוכלו לקבל טיפ אחד או שניים לגבי אופן ההכנה והשימוש. טוב, אז קדימה, כעת נעבור להכנת הסלט!

מתכון לסלט אטריות אורז אסייתי – המרכיבים ואופן ההכנה:

מרתיחים עבור הסלט 50 גרם אטריות אורז דקות יבשות – או 50 גרם נודלס: למי שאינו צמחוני או מוצא אטריות שאינן מכילות אורז.

מי שרוצה להכין סלט אורז חשוב שירכוש: אורז אסייתי, יבשל אותו במים לפי ההוראות ויאדה אותו 3 כ 7 דקות לפני הגשת הסלט ולפי הוראות ההכנה.

מרכיבים לסלט:

  • 1 כרוב ירוק חתוך לרצועות דקות וקצרות.
  • 2 גזרים בינוניים חתוכים לגפרורים.
  • 1 מלפפון גדול חתוך לגפרורים.
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים, מומלץ להשתמש רק בחלק הירוק של הבצלים
  • 1/3 כוס בוטנים קלויים וקלופים.
  • מעט שמן שומשום.
  • כפית שומשום קלוי (עדיף להשתמש בשומשום שחור).

אל תשכחו את הרוטב!

אחד המרכיבים החשובים של סלט אטריות אורז אסייתי הינו הרוטב, כאשר לרוטב נשתמש במרכיבים הבאים:

  • 2 כפות רוטב סויה.
  • 1 כף סילאן.
  • 1 כף רוטב צ’ילי מתוק.
  • 1/2 כפית שמן שומשום.
  • 1 כפית ג’ינג’ר טרי כתוש.
  • 1 שן שום כתושה.

וכעת לאופן ההכנה:

את הירקות הקצוצים מעבירים לקערה גדולה ועמוקה, תוך שאת האטריות או את האורז מצננים לטמפרטורת החדר. לאחר מכן מוסיפים את האטריות או את האורז אל הקערה העמוקה ומוסיפים את הרוטב כמה שניות לפני ההגשה.

חשוב שתדעו כי סלט סיני קר חשוב להגיש קר כמובן, והוא מהווה תוספת נפלאה לארוחת סושי או נודלס כיפית ומדהימה!

גלילה לראש העמוד