תורמים מעצמנו: המדריך המלא להקמת עמותה למען בעלי חיים

אוהבים בעלי חיים? תורמים מהזמן הפרטי שלכם, מהמרץ שלכם ואפילו מכספכם כדי לסייע לבעלי חיים במצוקה? רוצים להפוך את זה למקצוע ודרך חיים? ובכן, יכול מאד להיות שהאפשרות של הקמת עמותה למען בעלי חיים היא הצעד החכם ביותר עבורכם ואפילו המתבקש ביותר. בשורות הבאות תוכלו להבין בדיוק איך מקימים עמותה למען בעלי חיים בישראל, אבל רגע לפני אנחנו רוצים להרחיב ולהסביר למה שווה בהחלט להיעזר בגורמים מקצועיים כאשר מחליטים על הצעד המבורך של הקמת עמותה בישראל. בהצלחה!

 

רוצים להקים עמותה? קבלו עזרה מהמומחים בתחום

ממש בעוד רגע נצלול קצת יותר לעומק וננסה להסביר בדיוק איך מקימים עמותה בישראל. עוד לפני הכל צריך לומר כי זה לא משהו שעושים כדרך אגב וכי בסופו של יום חשוב להבין כי התהליך הזה הוא לא תהליך פשוט כלל ועיקר. כדי להקים עמותה מצליחה וכדי לוודא שצולחים בצורה טובה את השנים הראשונות, מומלץ לקבל עזרה של מומחים שמכירים את התחום לעומק. חברת אטלס היא חברה ותיקה העוסקת בתחום ומלווה בהצלחה מזה שנים ארוכות מנהלי עמותות עם דגש על נושא גיוס המשאבים. כדאי גם לכם להכיר את הפעילות המבורכת שלה ולקבל את העזרה שתבטיח שהעמותה שלכם אכן מצליחה לשגשג ולפרוח.

 

מי בכלל יכול להקים עמותה?

לפי החוק במדינת ישראל, כל שני אזרחים מעל גיל 18 רשאים להקים עמותה. עם זאת, על מנת לקבל מעמד של עמותה מוכרת במס הכנסה ולקבל פטור ממס הכנסה על ההכנסות, חשוב מאד לאסוף שבעה חברים שיירשמו בתור מייסדי העמותה. מעבר לכך אין עוד תנאים והגבלות וכל תושב ואזרח בגיר במדינת ישראל רשאי להקים עמותה.

 

תנאים מקדימים להקמת עמותה

מעבר לבסיס הזה, ישנם כמה תנאים מקדימים בהם צריך לעמוד כשרוצים להקים עמותה. אחד התנאים הבסיסיים ביותר הוא מילוי של טופס בקשה לרישום עמותה. בסעיף הראשון צריך לבחור שלושה שמות אפשריים לעמותה. לאחר מכן יש לרשום את מען העמותה והיכן היא תפעל. לאחר מכן יש לכתוב על פעילות העמותה ועל המטרות שלה וזה צריך להיות חופף עם מה שכתוב בתקנון (ותיכף נדבר על זה גם). בסופו של דבר חותמים על תצהיר כל המייסדים וצריך גם לצרף חתימה של עורך דין בנוסף. בעת הגשת הבקשה צריך לשלם גם אגרה ולצרף אישור תשלום.

 

תקנון העמותה

תקנון העמותה הוא אחד הטפסים שיש לצרף בעת הגשת הבקשה. התקנון הוא מסמך חשוב שבו אתם בעצם מגדירים לעצמכם מהי המטרה של העמותה ובאיזה אופן היא עתידה לפעול. אפשר ללכת על תקנון גנרי שמוצאים באינטרנט, אבל מומלץ בהחלט לערוך שינויים והתאמות לפי העמותה שלכם. התקנון הוא מסמך חשוב ביותר הכולל סעיפים רבים וקריטיים למדי כמו היעדים של העמותה, המטרות של העמותה ובאיזה אופן ממלאים אותן, מוסדות העמותה השונים (אספה כללית, ועדת ביקורת, ועד מנהל וכן הלאה) ועוד. אם אתם לא ממש בטוחים איך לכתוב תקנון עמותה כמו שצריך, מומלץ בחום לקבל סיוע מקצועי.

 

מה קורה מכאן?

אחרי ששלחנו את כל המסמכים הם בעצם עוברים לגורמים המטפלים ורשם העמותות בוחן את הבקשה שלנו. לפעמים מקבלים תשובה חיובית ואפשר להתחיל לפעול ולפעמים מקבלים סירוב לבקשה עם נימוק שיסייע לנו לעשות שינויים כדי שהעמותה אכן תוקם.

 

לסיכום

מכאן והלאה אפשר להתחיל והעמותה יכולה לצאת לדרך. בנקודה הזו שווה בהחלט להתייעץ עם המומחים של אטלס שיעזרו בכל נושא גיוס הכספים. שיהיה בהצלחה!

גלילה לראש העמוד