מה כלבים אוכלים והאם יש אוכל טבעוני המתאים להם?

כלב הוא חברו הטוב ביותר של האדם. ומה עושים בעבור חבר טוב? דואגים שיהיה לו טוב. לא צריך להגזים ולקחת את הכלב שלכם ליום ספא מפנק או לצניחה חופשית, אבל כן כדאי לדאוג להם לאוכל טעים ובריא. כלבים הם בעלי חיים מיוחדים וחכמים, אבל הם תלויים בנו לחלוטין בכל הנוגע לתזונה ולבריאות שלהם. אבל מה כלבים אוכלים? חשוב מאוד להכיר את המזונות המותרים והאסורים לכלבים, כדי לספק להם תזונה מאוזנת ובריאה ולמנוע מהם נזקים בריאותיים. לפניכם בחינה מעמיקה של המזונות שכדאי ושאסור להאכיל בהם את החבר הטוב ביותר של האדם. 🐕

מה כלבים אוכלים? מזונות מותרים

פירות וירקות

פירות רבים מכילים ויטמינים, אנטיאוקסידנטים וסיבים תזונתיים שתורמים לבריאות הכלב. בין הפירות המומלצים אפשר למנות את תפוח (ללא הגרעינים), אגס, מלון, אבטיח ובננות. מבין הירקות, מומלץ לתת לכלבים גזר, מלפפון, כרוב, ברוקולי, כרובית ודלעת. חשוב לתת את הפירות והירקות בכמויות מתונות.

מזונות מן החי

כלבים יכולים ליהנות גם ממזונות מן החי, כמובן תוך הקפדה על איכות ועל כמויות מתאימות. אפשר לתת להם בשר רזה כמו עוף והודו (ללא עצמות), בקר, דגים, ביצים מבושלות, יוגורט דל שומן, וגבינות רכות דלות שומן בכמויות קטנות. כל אלה עשויים לתרום לתזונה מאוזנת של הכלב שלכם, אבל אם אתם מעדיפים תזונה טבעית יותר, אפשר גם לתת אוכל טבעוני לכלבים שמיוצר ממרכיבים מהצומח בלבד. תזונה טבעית לכלב תוכלו גם להכין בבית ממרכיבים טבעוניים כמו טופו, קטניות ודגנים מלאים.

מה כלבים אוכלים? מזונות אסורים

מזונות רעילים לכלבים

ברשימת המזונות הרעילים לכלבים נמצאים שוקולד ומוצרי קקאו, בצל ושום, ענבים וצימוקים, אבוקדו, אלכוהול ומשקאות ממותקים, קפאין, מקרל וטונה במיכלי שימורים. גם מנות אוכל הכוללות תבלינים חריפים ומלח בכמות גדולה אינן מתאימות לכלבים.

תרופות ומוצרים מסוכנים

אסור בתכלית האיסור לתת לכלבים כל סוג של תרופות וויטמינים המיועדים לבני אדם, מבלי להתייעץ עם וטרינר. כמו כן, יש להרחיק מהם חומרי ניקוי, כימיקלים וחומרי הדברה. צמחים רעילים כמו טבק, אזליאה, חבצלות, נרקיסים ועוד, מהווים גם הם סכנה לכלבים.

 

מה כלבים אוכלים

 

מה כלבים אוכלים? עצות לתזונה נכונה ובריאה

בחרו באוכל איכותי ומתאים לצרכי הכלב שלכם

רכשו מזון יבש או רטוב מתוך חנות אוכל לחיות אמינה בלבד, שמכיל רכיבים איכותיים ללא חומרים משמרים מיותרים. קראו את הרכיבים וודאו שהחלבון מופיע ראשון, עדיפות לחלבון מן החי. בדקו שהמזון מכיל גם שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים חיוניים. התאימו את סוג המזון לגיל, למשקל ולרמת הפעילות של הכלב שלכם. אם הכלב סובל מבעיות בריאות, התייעצו עם וטרינר לגבי מזון רפואי מתאים.

טיפים להאכלה נכונה של כלבים בגילאים שונים

לגורים מומלץ לתת מזון המיועד במיוחד לגורים, המכיל רמות גבוהות יותר של חלבון, סידן וזרחן לצורך גדילה תקינה. יש להאכיל אותם 3-4 פעמים ביום. לכלבים בוגרים מספיקות בדרך כלל 2 ארוחות ביום, כאשר הכלבים הפעילים יותר זקוקים למנות גדולות יותר. מנגד, יש להימנע ממתן יתר של אוכל לכלבים בוגרים על מנת למנוע השמנת יתר. לכלבים מבוגרים מומלץ לספק מזון בעל רמות נמוכות יותר של שומן וקלוריות, אך עם יותר סיבים תזונתיים.

מה אם הכלב לא אוכל?

כאשר כלב בוגר חלילה מסרב לאכול, זה יכול להעיד על מספר גורמים, חלקם עשויים לחלוף מעצמם לאחר הסתגלות נפשית, וחלקם דורשים התערבות רפואית מיידית של וטרינר מוסמך ומקצועי.

בררנות

לעיתים, הסיבות לכך שכלב לא אוכל נוגעות להעדפות תזונתיות או לרגשות. כלבים יכולים להיות בררניים בתזונה שלהם או לא ליהנות מהמזון שמוצע להם. אם זה המקרה, כדאי לנסות לשנות את התפריט או להציע חטיפים בריאים כדי לעודד אותם לאכול. שמירה על תיאבון בריא חיונית לבריאות הכלב, ולכן יש להיות ערניים להתנהגות שלו ולפעול בהתאם.

מצוקה נפשית

ראשית, חשוב לבדוק אם יש שינוי באורח חייו של הכלב, כגון מעבר דירה, שינוי בשגרה או היכרות עם אנשים חדשים. כלבים הם יצורים רגישים מאוד לסביבה שלהם, ושינויים יכולים להשפיע על התיאבון שלהם. במקרה זה, התנהגות זו עשויה להיות זמנית ולהיפתר עם הזמן.

בעיה רפואית

אם כלב מסרב לאכול במשך יותר מיום או יומיים, זה עשוי להעיד על בעיה בריאותית, כמו בעיות בשיניים, מחלה במערכת העיכול או אפילו תסמינים של מחלה חמורה יותר. חשוב לפנות לווטרינר כדי לוודא שאין בעיות רפואיות שדורשות טיפול. הווטרינר יכול להמליץ על בדיקות נוספות או טיפול מתאים.

איום

סיבה נוספת לכלב שלא נוגע במזון שלו יכולה להיות תחושה של איום. אם קיים בעל חיים נוסף בבית או בחצר, ייתכן שהכלב מרגיש מאוים ממנו וחושש לאכול בקרבתו. אפשר לזהות זאת על ידי סימני התנהגות של הכלב: זנב שמוט, מבט על הריצפה, ראש נמוך, אוזניים מקופלות וקולות של יבבות חלושות. אם זה המצב, כנראה נדרשת הפרדה בין שני בעלי החיים.

לסיכום

זכרו, תזונה נכונה היא המפתח לבריאות ולאריכות ימים של הכלב האהוב שלכם. שקלו בכובד ראש מה אתם מאכילים אותו, הקפידו על כמויות מתאימות, ותמיד התייעצו עם וטרינר במקרה של ספק. בתיאבון!

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא. כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

גלילה לראש העמוד