פולי סויה מתכונים

כולנו היינו שם. עומדים במטבח, מביטים בחפיסת פולי סויה וחושבים, "מה אפשר בכלל להכין עם זה?" אם זה נשמע לכם מוכר מדי, המשיכו לקרוא, כי מחכה לכם פינוק אמיתי! במאמר זה נציג כמה רעיונות למתכונים עם פולי סויה, ונרחיב את הידע שלנו לגביהם.

 

היתרונות הבריאותיים של פולי סויה

נכון, הם אולי נראים צנועים, אבל פולי סויה הם תחנות כוח קטנות של תזונה. הם עשירים עד אפס מקום בחומצות אמינו חיוניות, והם מקור חלבון מלא. זה אומר שהם הכי טובים שיש לבניית שרירים ולתיקון רקמות. בנוסף, פולי סויה מציעים גם מספר עצום של יתרונות בריאותיים, כולל הורדת כולסטרול והקלה על תסמיני גיל המעבר. בזכות קוקטייל של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, פולי הסויה יכולים להיות המפתח שלכם במעבר לאורח חיים בריא ונכון יותר.

ורסטיליות של פולי סויה בעולם הקולינרי

ממזרח למערב, פולי סויה הם הגיבורים האלמונים של מנות רבות. יכולת ההסתגלות שלהם לטעמים ולמרקמים שונים, מאפשרת להם להשתלב בצורה חלקה בכל יצירה קולינרית. מעבר למנות המוכרות והקלאסיות, מתכונים חדשניים כמו קארי פולי סויה או פולי סויה בסגנון מסאלה הודי הופכים את הקטניות האלה למבריקות באמת.

תבשילי סויה ומרקים

חשבו על ליל חורף קר, עליכם עטופים בשמיכה, ומחזיקים בקערה חמה של תבשיל סויה. זהו תבשיל דמוי מרק העשוי מפולי סויה טחונים ומתהדר במרקם עשיר וקרמי. ואם אתם מרגישים קצת הרפתקנים, הפכו את פולי הסויה לתבשיל מסאלה מענג. זוהי תערובת מענגת של תבליני מסאלה ופולי סויה שהופכים לתבשיל חם ומנחם.

חטיפי סויה מטוגנים וקלויים

תקף אתכם הצורך לנשנש משהו? פולי סויה קלויים עם מלח הם פתרון מושלם וגם בריא לסיפוק הצורך הזה. הם ידועים גם בשם "אגוזי סויה".  שדרוג מוצלח ומומלץ לנשנוש פולי סויה הקלויים הוא להקפיץ אותם מעט ברוטב שומשום מתוק ומלוח ולפזר מעט מהתיבול האהוב עליכם, וקיבלתם חטיף מושלם ועשיר בטעמים!

קארי פולי סויה

על המנה

המנה הזו היא מנגינה של טעמים, מפוצצת בתבלינים ובטוב הקרמי של פולי הסויה. זהו פתרון מהיר לדילמות ארוחת הערב הבלתי נגמרות. עם התבלינים המינימליסטיים שלה ותוספת של מרכיבים כמו כוסברה ושמנת מתוקה, היא בולטת בעולם של מתכוני סויה.

מרכיבים נדרשים

לפני שאנחנו קופצים פנימה, בואו נאסוף את הכוחות שאנו זקוקים להם לטובת המנה. תזדקקו לפולי סויה (כמובן!), עגבניות, בצל, שום, ג'ינג'ר ותערובת תבלינים כולל כורכום, כמון וכוסברה. לטוויסט נוסף, אפשר גם להוסיף אבקת צ'ילי אדום ואבקת קארי. וכמובן לא לשכוח את פחית חלב הקוקוס הקרמית המסתתרת במזווה שלכם בדיוק למקרים כאלו.

הכנה שלב אחר שלב

  • שלב 1: מטגנים בצל, שום וג'ינג'ר עד להזהבה.
  • שלב 2: הוסיפו פנימה את התבלינים וערבבו עד שהם ריחניים.
  • שלב 3: הוסיפו את פולי הסויה, העגבניות וחלב הקוקוס.
  • שלב 4: כסו את הסיר במכסה ותנו לתערובת להתבשל כשעתיים.
  • שלב 5: לאחר שסיימתם, כבו את האש הסירו את המכסה, ערבבו היטב וקשטו בכוסברה טרייה לקבלת שכבת טעם נוספת.

 

טיפים מקצועיים לבישול עם פולי סויה

 

הכנה והשריה של פולים יבשים

כמו רוב סוגי הפולים האחרים, השריה היא המפתח. הכי טוב ללילה, אבל אם אתם לחוצים בזמן, כדאי להשרות מהר לכמה שעות. זכרו להחליף את מי ההשריה פעם או פעמיים כדי להפחית את הצטברות החיידקים.

התאמת תבלינים וטעמים

טעמו תוך כדי. זה כלל הזהב. פולי סויה הם די ניטרליים, מה ש לכל פרופיל טעם.

הגשה ואחסון של תבשילי סויה

מגישים חם, מעוטר בעשבי תיבול טריים. לתוספת נגיעה, נסו לקשט עם קוקוס טרי מגורר או לטפטף מעט מיץ לימון. באשר לשאריות, מכניסים אותן למיכל אטום ומכניסים למקרר, עד לשלושה ימים. חממו מחדש על הכיריים או המיקרוגל ותיהנו.

 

אז קדימה, עכשיו כשיש לכם כמה רעיונות חדשים לארוחה מפנקת עם פולי סויה, נגמרו התירוצים! היכנסו למטבח והתחילו לבשל!

גלילה לראש העמוד