אוהבים את המטבח הטבעוני? אין ספק שמדובר במטבח עשיר שהופך יותר ויותר פופולרי עם השנים וקורץ לרבים ולאו דווקא למי שמגדיר את עצמם כטבעונים בלבד. הסיבות לכך הן קודם כל הבריאות של המטבח הטבעוני שהוא כמעט נטול רכיבים שאינם בריאים, והעובדה כי אם עושים את זה כמו שצריך, מדובר במטבח עם מנות טעימות ומשובחות שלא נופלות מהגרסאות שאינן טבעוניות. יחד עם זאת, אפשר לומר שכשמדובר על אפייה וקינוחים טבעוניים, רבים מאיתנו לא ממש מכירים מתכונים ורעיונות שונים לאפייה ויש שאפילו נרתעים מכך. לכן, חשוב לדעת שגם הכנת עוגות טבעוניות זה לא דבר מסובך או מורכב במיוחד, ועל מנת להוכיח זאת אנו רוצים להכיר לכם שלושה מתכונים פשוטים למדי לעוגות טבעוניות משובחות.
קודם כל הכנות
רגע לפני שנתחיל – נדגיש שעל אף שמדובר במטבח הטבעוני, ההכנות צריכות להיות הכנות לאפייה שהיא רגילה ואין ממש משמעות לרכיבים. אנו ממליצים להתארגן מראש על ציוד איכותי ונוח שיאפשר לכם תהליך מהיר ונקי ואם אתם אוהבים לאפות באופן כללי שווה לדאוג לציוד איכותי שישמש אתכם במשך שנים ארוכות. דרך אתר האונליין של חברת פינוקים תוכלו לרכוש ציוד איכותי כזה בדיוק שיגיע עד אליכם במשלוח מהיר עד הבית, שווה בהחלט לנסות. ועכשיו, נעבור למתכונים.
עוגת בננות טבעונית ללא גלוטן
בשביל המתכון הזה אתם צריכים כוס קמח (140 ג') ללא גלוטן, כפית גדושה של אבקת אפייה, שליש כוס סוכר, שליש כפית אבקת סודה לשתייה, בננה גדולה מעוכה למחית, שליש כוס שמן, חצי כוס מיץ תפוזים, רבע כוס אגוזי מלך קצוצים, רבע כוס שוקולד צ'יפס או 50 גרם שוקולד מריר קצוץ.
מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות ובזמן שהוא מתחמם משמנים תבנית אינגליש קייק אחת. בקערה בנפרד יש לערבב את הבננה מעוכה, את השמן, מיץ התפוזים והסוכר. מוסיפים את תערובת הקמחיים לקערה ומערבבים קלות את לקבלת מסה אחידה. את התערובת שמתקבלת יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור לחצי שעה עד 35 דקות עד שמכניסים קיסם שיוצא יבש.
עוגת מייפל טבעונית
הכינו כוס של קמח תופח (140 ג'), חצי כפית של אבקת סודה לשתייה, חצי כפית אבקת קינמון, 2 כפות סוכר חום, שליש כוס מייפל טבעי, שליש כוס שמן קנולה, רבע כוס רסק תפוחים, ורבע כוס מיץ תפוזים.
חממו את התנור ל-180 מעלות ובזמן החימום שמנו אינגליש קייק אחת. בעזרת מטרפה, ערבבו את המרכיבים הרטובים בקערה (שמן, רסק תפוחים, מיץ תפוזים וסירופ מייפל). לאחר מכן הוסיפו סוכר עד שהוא נטמע בתערובת. לבסוף יש להוסיף את הקמחים והאבקות ולערבב קלות עד לאיחוד החומרים.
יוצקים את הבלילה ואופי למשך זמן של 25-30 דקות עד שקיסם שתכניסו יוצא נקי.
עוגת גזר טבעונית
הכינו מראש כוס קמח, כפית אחת של אבקת אפייה, חצי כפית סודה לשתייה, כפית שטוחה של אבקת קינמון, רבע כוס רסק תפוחים, 2 גזרים בינוניים מגורדים דק, שליש כוס שמן, שליש כוס מיץ תפוזים וחצי כוס סוכר.
חממו תנור ל-180 מעלות ושמנו אינגליש קייק מבעוד מועד. בקערה אחת מערבבים את הקמחים (קמח, קינמון, סודה לשתייה ואבקת אפיה) ובקערה נפרדת את החומרים הרטובים והסוכר (מיץ תפוזים, שמן, גזר ורסק תפוחים). מאחדים את הקערות ויוצרים בלילה אחידה. יוצקים אותה לתבנית ואופים במשך 25 עד 30 דקות, עד לקיסם שיוצא יבש.
מאחלים לכם אפיה מהנה ובתאבון לכל הסועדים!