נגרם לכם נזק? אולי מגיע לכם פיצוי – כל מה שצריך לדעת על תביעות נזיקין

לצערנו תאונות הן חלק מהיום יום. עם זאת, יש לדעת מתי ניתן להפיק מתאונה את המרב, כלומר פיצוי כספי, ואכן כל עוד מדובר במצב שנוגע לנזק גופני ובמקביל להתנהלות לא תקינה (של גוף או אדם), קיים סיכוי להשיג צדק – פיצוי. אז האם גם המקרה שלכם עשוי להוביל לפיצוי כספי, האם כדאי להשקיע בתהליך, כיצד ניתן להגדיל את הסיכויים לזכות בתביעה, אלו מסמכים רצוי לאסוף, אלו אנשי מקצוע עשויים לעזור ואף לאיזה סכום פיצוי ניתן לצפות? מוזמנים לקבל סקירה רחבה בנושא תביעות נזיקין.

חשיבות סיוע מקצועי

העובדה שניתן להשיג פיצויים בגין תביעת נזיקין אינה אומרת שמדובר בתהליך קצר או פשוט, כאשר לצד מקרים יותר מובהקים, יש מקרים שיותר קשה להוכיח. כך למשל לצד מקרים שנוגעים לתאונת דרכים, תאונת עבודה, רשלנות רפואית, תקיפה, תאונה במסגרת השירות הצבאי וכדומה, יש מקרים שיותר קשה להכריע לגביהם. עם זאת, ראוי לציין שישנו סיוע – מדריך תביעות נזיקין באתר RLAW. עוד ראוי לציין שהחוק בהחלט עושה סדר. החוק קובע מה נחשב כעוולה ואף החוק קובע חוקים נקודתיים שחיצוניים לפקודת הנזיקין, משמע הכול מוגדר היטב, רק צריך להבין כיצד המקרה שלכם משתלב מבחינת נתונים, להוכיח סיבתיות (בין הנזק לגורם שתובעים) ולקבוע את חומרת הנזק.

פיצוי בגין תביעת נזיקין

הפיצוי שעומד על הפרק נועד לסייע לתובע לחזור למצב שלפני התאונה, כאשר גובה הפיצוי תלוי בחומרת הנזק. כאן יש להפריד בין פיצוי שניתן בגין נזק שאינו ממוני לבין פיצוי שניתן בגין נזק שהוא כן ממוני. אם ניגש להסביר, נציין שנזק שאינו ממוני יותר קשה לאמוד, וזאת כי הוא בעיקר נוגע לתחושת סבל וכאב, ואף לקיצור תוחלת חיים. במקביל, נזק ממוני מתייחס לפגיעה ביכולת ההשתכרות (הנוכחית והעתידית), ולתשלומים שנדרשים לשלם בעקבות הפגיעה. מדובר בהוצאות רפואיות, בהוצאות שנוגעות לתמיכה סיעודית וכדומה.

 

 

לאלו הוצאות לצפות?

ידוע שהגשת תביעה היא תהליך ממושך, רצוף בבירוקרטיה וכמובן שגם בהוצאות. שלושת הנתונים האלו לא פעם גורמים לאדם שבהחלט עשוי לקבל פיצוי משמעותי, לוותר מראש על זכויותיו – על תמיכה כלכלית חשובה. כאן יש לשאול האם הגשת תביעה אכן כרוכה בהימור כלכלי? ובכן חשוב להבין שתשלום לעורך דין נגזר מערך הפיצוי – מדובר באחוז ידוע מראש. מעבר לכך, יש לשלם אגרת בית משפט וכמובן שגם יש לשלם על חוות דעת רפואית נוספת. פה נציין שבעוד שהוצאות המשפט מסתכמות בלא יותר מכמה מאות שקלים, הרי שרופא מומחה מצריך הוצאה של כמה אלפים, בין 5 ל10 אלף ש"ח. עם זאת, יש להבין שלא מגישים תביעה מבלי להבין לעומק מהם הסיכויים לצאת מנצחים, כלומר אם מתלבטים, ניגשים לעו"ד שמתמחה בדיני נזיקין ובוחנים מולו את הסיכויים.

נפגעתם? כך תפעלו!

לסיכום נציין שאם אכן חושבים להגיש תביעה, מוטב להיעזר בעו"ד שבקיא בתחום. מדוע לא לחסוך את ההוצאה? ובכן אם תקבלו החלטה לפעול לבד, רוב הסיכויים שתקבלו פיצויים הרבה יותר נמוכים, אם בכלל. מכאן שיש לראות בתשלום לעו"ד הוצאה מניבה. מה עוד ראוי לדעת? שמרגע התאונה רצוי להתנהל כראוי, וזה אומר לאסוף כל מסמך תיעודי שנוגע למקרה, לפנות לגורם רפואי, לציין בפניו מה חשים ולוודא שקיים תיעוד מסודר לביקור הרפואי. מה עוד נכון לעשות? להיעזר בעורך דין במהירות האפשרית. תמיכה ממוקדת ומידית תסייע לאסוף כראוי את המסמכים הנחוצים ולהימנע ממהלכים שגויים. רק בריאות ושיהיה בהצלחה.

גלילה לראש העמוד