איך מלמדים ילדים לאמץ אורח חיים בריא?

אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה וספורט הוא חיוני בעבור ילדים, וזאת בשל ההשפעה שיש לאורח החיים הזה על חייהם גם כאנשים בוגרים. כיצד תוכלו כהורים להטמיע את אורח החיים הזה מבלי לעורר התנגדויות? על כך – במדריך המיוחד הבא.

אורח חיים בריא: הכול מתחיל ונגמר בדוגמה אישית

אין ספק כי אורח חיים בריא הוא חשוב בעבור כל אחד ואחת מאיתנו, אולם מה קורה עם הילדים שלנו? למעשה, הורים רבים מבינים כי להטמעה של אורח חיים בריא עוד מכל צעיר יש חשיבות עצומה הן מבחינת הבריאות והן מבחינת ההשפעה העתידית על היותם אנשים בוגרים. מגפת ההשמנה בקרב ילדים לצד אורח חיים הכולל שהייה ממושכת מול המסכים הוביל לעלייה באחוז הילדים הסובלים מהפרעות אכילה. הפרעות אכילה בקרב ילדים ניתנות לטיפול ולהתמודדות, אולם ניתן בהחלט גם למנוע אותן באמצעות אימוץ אורח חיים בריא. הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא לזכור כי אתם כהורים מהווים מודל לדוגמה בעבור הילדים שלכם, בייחוד בגילאים צעירים. כשהילדים רואים אתכם אוכלים בריא כמו גם יוצאים להליכה או למכון כושר, המודל הזה יכול בהחלט לעודד אותם לאמץ את אורח החיים הבריא, ללא התנגדות ובתהליך למידה וחיקוי.

איך מלמדים ילדים לאמץ אורח חיים בריא-

חשיפה למזונות חדשים ובריאים

כפי שכל אחד מאיתנו זוכר, ילדים מעדיפים ממתקים על פני מאכלים אחרים. אולם, בכדי שתוכלו לשנות את תמהיל התזונה ולעודד אותם לאכול ירקות, פירות ותפריט מאוזן ניתן בהחלט לחשוף אותם למזון חדש, עם הרבה סבלנות מצדכם. מחקרים שנערכו בתחום התזונה בקרב ילדים הראו כי רוב הילדים מגבשים את ההעדפה שלהם מבחינת אוכל בין הגילאים 3-8, ולכן ככל שתחשפו את הילדים למזון חדש באמצעות חיתוך או אפילו הטמעה בתוך האוכל מבלי שהם יבחינו (כמו למשל חביתה עם ירקות כמו ברוקולי) לצד הפחתה עד כמה שאפשר ברכישה של חטיפים. העדיפו שלא להקצות מגירה רק בעבור ממתקים, אלא לרכוש לדוגמה ביום חמישי לקראת סוף השבוע את החטיף האהוב על הילד. מינון הוא שם המשחק כאן, ובמידה ומתעוררת התנגדות – ניתן בהחלט להתייעץ עם תזונאית המתמחה בתזונה בריאה לילדים, לצורך בניית תפריט.

ספורט משפחתי

ילדים רואים לרוב בספורט כמשחק, ולכן לכם כהורים יש את האפשרות להפוך את הספורט – למשחק משותף. הקדישו זמן כדי לצאת עם הילדים לפארקים או אפילו מול המסך עם מדריכי כושר, כך שהיא תהיה מהנה ובלתי שגרתית. לאחר שסיימתם את הפעילות הגופנית המשותפת, הקדישו זמן כדי לשאול את הילדים איך הם מרגישים לאחר הפעילות. ככל שהילדים יבינו כי התחושה הטובה נובעת כתוצאה מביצוע פעילות ספורטיבית, כך יתחזק באופן משמעותי הצורך שלהם בפעילות גופנית סדירה – גם ללא עידוד מצדכם. זכרו – זה אפשרי!

גלילה לראש העמוד